Copypasta på en kanske för fantastisk dröm

hade världens dröm inatt

jag hittade en gyllene revolver, inuti den fanns det förutom ammunition en gigantisk världskarta

och när jag sen tittade ut igenom fönstret såg jag shitloads med regnbågar

som sen visade sig vara rökmoln orsakade av flygplan, och rökregnbågarna blev eventuellt till långa färgband varav det satt en lyckta i varsin ändå av varje färgband

folk blev som besatta av lyktorna, slogs och bråkades om dessa.

Jag kollade på kartan som jag hittade i den Gyllen revolvern, på kartan fanns det  i ena kanten en stad med texten "Illa" över sig.

Om jag hade sovit lite längre hade jag kanske fått vara med om värsta steampunk-äventyret... :(

TL;DR om Valet

Okej, det här är nog sjuttiotusende blogginlägget som handlar om SverigeDemokraterna. Men jag måste ju skriva om något fan.
Jag visste redan innan valet att SD skulle komma in i riksdagen. Allting pekade mot det.
Jag blev, precis som många många andra, olycklig över att SD fick tillräckligt med röster för att få "vågmästarroll". Man satt ju i tv-soffan eller vid sin macbook och höll tummarna - inte för att partiet man själv röstade på utan för att slippa SD. Men när det väl kom fram att dom faktiskt får lite mandat så kändes det lite som när ens favoritprogram av House inte visas pga en jävla hockeymatch (eller att inte en JÄVEL vill seeda den dära torrenten som man googlat ihjäl sig efter).

Jag har många teorier om varför SD kom in. Så jag ska för mitt egna nöjes skull lista upp dom här:

1. SD ställdes aldrig mot väggen i media
Största felet tror jag är på grund av hur media har hanterat partiet. Jag tycker själv, som förstagångsväljare och som "måttligt" intresserad i politik övh, att det enda man fått höra om SD är att "DOM ÄR NAZISTER" "OMG DOM KOMMER DÖDA ALLA INVANDRARE"
Förutom det så har resten av alla tidningsrubriker på stan i stort sett bara varit smutskatsning på Mona Sahlin.
Jimmy Åkesson blev intervjuad ett fåtal gånger i teve och annan media, men inte tillräckligt. Jag är bergis på att de frågor som ställdes var av det slag Åkesson var beredd på, och på så vis göra sig förberedd.
Om SD hade fått vara med i flera debatter där inte bara deras åsikter och synpunkter blir testade, utan också hur dom hanterar situationen retoriskt, då hade tittarna på riktigt fått se hur klena deras synpunkter är. Retorik spelar större roll än vad man tror, är man en bra talare så vinner man röster. Se bara på Obama, han är sjukt bra att föra tal.

2. Deras hemsida suger och blir ständigt hackad
Flera gånger har deras hemsida som sagt blivit D-Dosad(stavning?) eller hackad så att folk inte kan komma åt sidan.
Om folk kunde gå in på sidan och läste om partiet så skulle man DIREKT inse att partiet är främlingsfientligt och är helt ute och cyklar när det kommer till kultur och människors rättigheter.

3. Pajkastningsmetoden leder bara till martyrstatus
Både innan och efter valet så har media jävlats med SD på ett sätt som bara gör så att folk tycker synd om partiet. Allt ifrån att se till så att sminkösen är muslim och bär slöja till att det bildas 2000 olika facebookgrupper.
Det är bättre att som sagt låta dem själva visa upp sig och att folk lyssnar och inser hur många brister SD har.


Det verkar som att det inte är förräns nu efter valet som folk inser vad det är för personer dom har röstat på, SD kan för fan inte ens räkna ihop en vettig budget själva. Dom vill ta bort all kultur som är "provocerande", dom anser att islam och invandrare ( från MELLANÖSTERN spec) är ett "växande problem".

SD har en framtidsbild av att sverige kommer att islamiseras om 20-30 år. Om detta nu skulle hända så lär det ta en jävla lång tid att först och främst få bort stämpeln "världens mest sekulariserade land". De människor jag känner som har invandrarbakgrund är minst lika ateist-svensk som de flesta. Alla muslimer är inte hardcore troende och ber 3 ggr om dan. Visst, folk från mellanöstern har växt upp i en annan kultur och har ett annat synsätt - men jag har själv aldrig funnit det som ett problem.

Allra roligaste åsikten från Sverigedemokrater (eller folk med fördomar rent allmänt) är att invandrare är brottslingar och terrorister. På ett vis är det lite sanning, att ungdomar med invandrarbakgrund kan lätt hamna i gäng och begå brott - men detta tror jag är mest på grund av att det ÄR svårare att leva som invandrare i Sverige. Man blir lättare dömd efter hudfärgen eller slöjan, svårare att få jobb och kanske måste leva på bidrag.
Som ungdom med invandrarbakgrund kan det vara tuffare i skolan - man kanske blir utfryst av de andra så man håller sig hellre till de andra med samma rötter.
Invandrare har säkert också fördomar om svenskar - att vi dömer dem direkt eller liknande.

Oh ja justja, varför har vi invandrare? kanske för att dem är utvisade från sitt hemland av politiska skäl (typ våga stå för vad man tycker) och om man återvänder blir man avrättad?

Om vi tar ett steg tillbaka och går bak några hundra år...
Minns ni korsriddarna? Nivet... Arn-filmerna handlar om det bl a
Precis som de religiösa martyrer som offrade sina liv i 11 september. Så invaderade europeiska (bl a svenska) korsriddare mellanöstern/norra afrika och slacktade massor av oskyldiga i "Guds namn".
DET är fanimej också terrorism.

Men nog om religion och sånt.

Jag är väldigt säker att om det blir omval så kommer SD inte komma in - iaf inte om alla invandrare som inte röstade faktiskt gör det. Har fått höra att det är väldigt liten andel invandrare som faktiskt röstar, det är sorgligt, dom kunde ha gjort skillnad.
Men samtidigt så kan det bli tvärtom - att SD får fler röster om det blir omval.

Och SD lär inte få alla sina förslag igenom - att aveckla "provocerande kultur" tex är ju lika lätt som att säga att man kan kontrollera hela internet. Tycker partiet i sig är provocerande nog så då kan vi isf börja med att aveckla dom :D

Vilket som. Nu är jag trött på att skriva politik. Ska fan börja skriva om smink och kläder istället...

Skolstart

Efter en lång vecka av n0llning så har skolan startat på riktigt. Vi har redan fått en liten skoluppgift, vi ska leta upp två barnböcker att ta med oss till skolan. En som man själv läste som liten och en ny som man finner intressant idag.
Självklart så visste jag vilken bok jag skulle ta med mig till skolan.
Självklart så är denna bok spärlöst borta efter att ALLTID ha varit i bokhyllan och dammat.
Min ömma moder har en teori om att boken troligen ligger på vinden - jordens mest gästvänliga plats(insert sarcmark here).

Jag har två alternativ.

Alternativ 1: Gå upp på vinden och leta efter boken.

Alternativ 2: Ljuga för läraren imorgon att jag inte hade nägra barnböcker att läsa som liten och att dagiset jag gick på aldrig hade råd med böcker. Eller säga att jag växte upp i en källare.

Jag kom hem ifrån gävle igår (lördag) och har varit upptagen hela söndagen med att gå på marknad och ätit mig fet på brända mandlar. Samt städat rummet eftersom jag har planerat in en liten omöblering.

Förutom att ta med sig barnböcker till skolan imorgon så ska vi läsa 3 manus från ett häfte och välja en som man ska göra en dummy till.

Hade varit kul om inte var skrivet i fet caps lock: UPPHOVSSKYDDAT MATERIAL SPRIDER DU DETTA SÅ KOMMER FRA OCH POLISEN OCH DÖDAR DIG. (okej jag överdrev lite men det var väl så man kan tolka sådan typ av text).
Så i princip så får jag inte visa mitt arbete (inkluderat texten) för andra människor som till exempel folk på deviantart eller på facebook. Då känns det lite omotiverande att göra en 32-sidors dummy som man sen inte får visa upp.
Jag hoppas att jag missade någon bit i texten när jag läste, och får troligtvis visa upp dummyn fast utan texten från manuset. Vilket är som att läsa en serie utan text i bubblorna.
Dom kunde väl istället ha valt 3 manustexter som man får kopiera upp och sprida. Typ som man får göra med många skolböcker. Det stod inte ens vilka författarna var, eller så är det jag som läser för snabbt igenom papper.

I vilket fall, nu ska jag leta reda på bokjäveln. Annars får jag väl lista ut någon bra ursäkt imorgon.

RSS 2.0