Drömmar och sånt

Detta är en copypaste från en note på min facebook. Men eftersom jag inte har uppdaterat bloggen på skitlänge så kan jag lika gärna lägga upp lite gammalt som jag ändå gillar.

Jag drömmer många skumma drömmar. Och gillar att skriva ner dem.

Har ni någonsin drömt samtidigt som radion eller teven har varit påslagen?
Idag så hade jag gjort mig beredd inför skolan, men tack vare en viss urinvägsinfektion så stannade jag hemma. Så jag hade tagit på mig linserna, borstat tänderna, duschat och allt det dära. Så jag valde att återvända till sängen och lyssna på radiopratarna.

efter en stund så somnade jag såklart. Med radion påslagen.

Jag drömde att jag befann mig på bottenuppcon - eller ja, jag skulle ta mig en titt runt i båten innan jag skulle välja plats att sova. Inredningen var sjukt fin i hytterna. Mörkt lackat trä och ingen jävla heltäckningsmatta. Sängarna såg mysiga ut dessutom.
Sen blev det snabbt miljöbyte, eller ja, någon tjej som visade mig runt började berätta om någon brottsling som blivit avrättad.
Detta formades till en sån där flashback som man ser i filmer när någon berättar om en antagonist man ännu inte fått träffa.
Tjejen som berättade var blond och långhårig, men påminde väldigt mycket om Septum-Sara eller Knivhanna i beteende. Jag tror jag blev kär i henne i drömmen.
Sen var jag tillbaka på båten, nu i Tax-freen. Butiken hade ingen alkohol alls utan bara godis, tll min stora lycka så började jag samla på mig påsar med godis.
Det läskiga med butiken var att jag hade så svårt att koncentrera blicken. Som om jag blev bländad eller såg suddigt.
Jag letade efter en sak: skittles. Seriöst det är så sjukt gott godis.
Jag letade och letade, men fann inga jävla skittles. Och när jag skulle betala för godiset jag hade hittat annars så hade jag inga pengar.

Då, helt jävla random, dök någon figur upp och gav mig ett presentkort på 10 miljoner. Jag blev klad.

Killen i kassan tog fram en tallrik med varmt vatten. Tog mitt presentkort och på något sätt så kom det ut olja från det. Oljan föll ner i tallriken med vatten varav det bildades en bild på en uggla.

Då vände jag mig om och den blonda kvinnan satt på marken, jag kastade mig i hennes armar och kramades en stund.
jag böjde sen huvudet bakåt och fick helt plötsligt en sån där "spiderman-kyss" av ingen mindre än Yappari.

jag började gråta och mumlade något om vem jag skulle dela hytt med - yappari eller blondinen?
Men ännu viktigare var ju att butken inte hade några skittles.

Sen vaknade jag.
Jag insåg att jag hade hört radiopratarnas snack i drömmen, där av ett nyhetsinslag om en mördare som blivit avrättad. Och anledningen till varför jag hade så svårt att "se" i drömmen var att jag hade sovit med mina kontaktlinser på.

Avatar

I brist på en bättre titel.

Jag såg filmen Avatar i 3D nyligen, och den är precis så skitgrym som alla säger att den är.
Växter och blommor lyste i neonliknande rave-färger och 3D-animeringen var sjukt bra.

Dock så har jag några punkter om filmen:

Se den inte i 3D.
Varför? Jo, för att det är bara värt att se den om du lyckas få en plats i mitten i biografen. Sitter du på sidorna så blir 3D-effekten skev.
Dessutom så gjorde denna effekt att man tappade fokus på saker. Om förgrunden var suddig och bakgrunden skarp, så kunde 3D-effekten få till det så att man upplevde att bakgrunden var mera förgrunden.
Kamerorna placering och panorering var anpassade som i en vanlig film, den som pratade hade mest fokus och skärpa medans mindre viktiga saker var mindre skarpa. Det är ganska vanligt sätt att filma. Men 3D-effekterna fuckade upp detta såklart.
Jag kan samtidigt påpeka att jag har linser, som inte är 100% skarpa med mitt synfel (men tillräkligt för att jag ska kunna se). Detta, samt att man fick anstränga ögonen ännu mera för att kunna fokusera på filmen. Resulterade i 3 timmars intensiv huvudvärk.

Storyn är i princip en blandning av Ferngully, Atlantis och Pocahontas.
Om du har sett en eller flera av dessa tecknade barnfilmer så vet du i princip hur Avatar kommer te sig.
Egentligen är det inget illa om det, eftersom storyn ändå inte är fullproppad med klyschor.
Miljön är som i Ferngully - en djungel full av färger som lyser om natten.
Karaktärerna, speciellt the Bad Guys, är som i Disney's film "Atlantis" (som för övrigt är en rätt bra film). Finns inget bättre än skurkar som slåss för sin ondska in i det sista, vem skulle inte göra det egentligen?
Och storyn är såklart som i Pocahontas. Fast i lite coolare form.

Det var ändå rätt najs att dem valde just den storyn istället för att göra det till en dålig actionrulle där människan skulle vinna.
Kan ju samtidigt påpeka att disneys film "Lejonkungen" är en mix av "Kimba the white lion" och "Hamlet".


RSS 2.0