Åh du perfekta Japan

kanske lite sent att skriva om det nu, men jag skriver det ändå.

För ett rätt så bra tag sen satt jag vid bilddagboken. Jag var i ren tristess, oh så uttråkad. Jag bestämde mig för att helt enkelt kolla runt bland alla olika användare på hemsidan. Eftersom jag själv som ung har varit en j-tard så ville jag kolla hur nutidens japan-fanatiker ser ut och beter sig.
Jag utgick från dem fantastiska "taggar" som man kan ha på sin bilddagbok. Så jag kollade efter alla med taggen "jrock", "kawaii", "japan nörd" osv.

Efter en tids underhållning åt diverse grammatiska fel och fat-girl-angle-shot-fotografier, så letade jag efter deras "angst"-bilder. Ni vet redan hur en sån bild ser ut, vanligast är det ett öga med en liten droppe på ögonfransarna. Eller ett dåligt ritat ansikte i profil där dem har inverterat färgerna.

Jag hittade en angst-bild från random nekochan där hon i sin ilska klagade på att folk kallade henne för "emo" och att dem borde sluta klaga på att hon gillar AnCafe och att dem inte visste ett skit om japan etc etc

Visst jag förstår när någon blir arg på folk som drygar sig, men om du tycker det är så jävla jobbigt med folk på internet så kan du låsa din bilddagbok eller skita i dem.
Det bästa var dock på kommentarerna då hon började argumentera med någon annan snubbe. Efter en stunds tl;dr texter så läste jag detta:

"Jag är hellre japan och lever i japan än sverige!!"

Ursäkta?
Hon kanske borde ha läst på lite innan hon säger något sådant. För om hon insåg skillnaderna mellan sverige och japan så skulle hon nog inte sagt det.

Okej nekochans mellan 12-15 år.
Ni vill INTE leva som en japansk medborgare i japan. I alla fall inte om ni har vuxit upp med dem "bekvämligheter" som sverige har.

Det "coola" japan som ni bara verkar ha sett består av färgglada lolitas och jrockare och kändisar som springer omkring i Harajuku och blir fotade av turister. Dem har coolt hår, coola kläder och kan japanska. Wow.
Större delen av dessa människor bär PERUKER, för ifall dem skulle bleka sitt hår blont så blir dem troligen kickade från skolan.
Det är mest på fritiden som dessa "alternativa" japaner kan klä upp sig. Och i japan har man lite fritid.

Jag har hört av en kär vän till mig att det finns en kort period i japaners liv som är mellan skoltiden och vuxentiden, det är ca 2 år långt och det är då dem har en chans att leva loppan.
Sen så förväntas dem arbeta och se ut som alla andra.

I japan har man 4 veckors sommarlov, och du är INTE ledig på juldagen/julafton. Du har läxor och prov i princip hela tiden, och efter skoldagen så har man sina "skolklubbar" som man går i.
Dessutom så ska tydligen undervisningen i japanska skolor vara intensiv, men samtidigt så vet japanska ungdomar rätt lite om världen utanför japan. Det var förut en debatt om att japan hade strukit bort delar i historieböckerna om vilka svin dom var och behandlade fok i vietnam/kina under andra världskriget.
Om du inte klarar av skolan så kommer du inte klara av vuxenlivet. (till skillnad från sverige då du kan hoppa av gymnasiet och ändå få ett jobb med riktig tur).
Japan har väldigt många hemlösa människor, detta är förstås någonting som dem int vill skylta om. Men dem finns.

Ja känner många som varit i japan, troligen mer än 50% av folk jag känner. En av dem bodde där ett år som utbytesstudent, hon berättade att dem människor som var intressanta och som man ville hänga med var ju dem som sket i skolan och faktiskt GJORDE något på sin fritid. Alla andra var alltid upptagna.

En annan vän, Knivhanna, berättade också att "I japan har man inte tid till att ha en hobby eller ett intresse".

Det sociala i japan är också rätt ovärt. Att kyssa någon offentligt är väldigt vågat. Man vet snarare att ett par är ihop om killen hjälper flickan att bära hennes skolböcker...
Trots att japan har en extrem porr-kultur så är intima saker så otroligt undangömt. Jag undrar fan om en japansk förälder har det dära "blommor och bin"-snacker med sina barn eller bara ger dem en ecchi-manga som undervisning?

Jag tycker japan är ett intressant land själv, det tycker jag, men jag skulle inte vilja vara en japanska och bo och leva som en japan. Jag skulle inte klara av pressen från skolan och sen jobba ihjäl mig. Visst, åka dit som turist eller utbytesstudent vore okej. För är man västerlänning är man autmatiskt skitsnygg och modellmaterial och allt är snäppet enklare.

Men jag tror nog att jag hellre har 10 veckors sommarlov och chans till att ha en fritid och slappna av med mina vänner, än att leva i ett myrsamhälle där man har staket på taken inte för att folk ska "råka" trilla, utan för att förhindra dem från att frivilligt hoppa.

RSS 2.0